Vaarbewijs.nl

Vaarbewijs 2 halen? Volg onze online cursus

Het volgen van de online cursus Vaarbewijs 2 van Vaarbewijs.nl is een ideaal middel om thuis te raken in de wereld van de navigatie. Je krijgt duidelijke uitleg van de theorie, waarbij veel afbeeldingen gebruikt worden, en die afgewisseld wordt met examenvragen. Je leert stap voor stap navigeren en hoe je de koersplotter en de kaartpasser moet gebruiken.

Up-to-date 
Alle nieuwe examenonderwerpen zijn in cursus verwerkt, zodat je tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan.

Examengericht en afwisselend

 • alle onderwerpen die in de examens aan bod komen, worden behandeld
 • de lesstof is afgestemd op de actuele exameneisen van het CBR, zoals de nieuwe vraagsoorten
 • de behandeling van de lesstof wordt afgewisseld met examenvragen; de lesblokken en 14 proefexamens kun je zo vaak herhalen als je wilt

Gebruiksvriendelijk
Je kunt de cursus op elke computer, elke tablet en elke smartphone gebruiken, waar en wanneer je maar wilt. 

Studietijd
De studietijd is afhankelijk van jouw voorkennis en hoe je de cursus volgt. De cursus bestaat uit 9 lessen. Na ieder lesdeel krijg je vragen om te testen of je de theorie beheerst. Als je alle lesdelen inclusief vragen doorloopt, bedraagt de studietijd gemiddeld 30 uur. Als je veel voorkennis hebt, kun je de lessen sneller doorlopen. Als je Vaarbewijs 2 volledig onder de knie wilt krijgen, kun je ook nog 14 proefexamens maken. De totale studietijd bedraagt dan 50 uur.

Duur van de cursus
Je mag 6 maanden gebruik maken van de cursus. Zo nodig kun je na afloop van deze 6 maanden de cursus met 4 maanden verlengen voor € 20,-.

Tarief
De online cursus Vaarbewijs 2 kost € 75,-. 

Inschrijven online cursus Vaarbewijs 2

Al cursist bij ons?
Dan kun je de online cursus Vaarbewijs 2 met korting toevoegen aan jouw account.

Toevoegen online cursus Vaarbewijs 2

Andere lesstof dan Vaarbewijs 1

 • Het is niet nodig om de lesstof van Vaarbewijs 1 te herhalen.
 • Voor Vaarbewijs 2 moet je het 'Scheepvaartreglement Westerschelde' kennen (dat iets verschilt van het ‘Binnenvaartpolitiereglement’) en het 'Rijnvaartpolitiereglement'. De verschillen worden in de online cursus aangegeven.

 • De onderwerpen weerkunde en betonning worden uitgebreider behandeld dan in Vaarbewijs 1.

 • In de online cursus Vaarbewijs 2 leer je stap voor stap navigeren. Alle navigatievraagstukken worden met afbeeldingen toegelicht. Je komt ook alles te weten over getijden. Daarnaast leer je om met behulp van een plotter en een kaartpasser heel nauwkeurig koersen uit te zetten, peilingen te doen en afstanden en posities te bepalen. Hoe je de plotter en passer moet gebruiken, wordt steeds aan de hand van afbeeldingen uitgelegd.
 • Bij de cursus krijg je digitaal de oefenkaarten die bij het examen horen. Je kunt die zelf afdrukken of ze bij ons bestellen voor € 8,-.
 • Om de navigatievragen te kunnen beantwoorden, heb je een koersplotter en een kaartpasser nodig. Een betrouwbare koersplotter is de Engelse Portland-plotter. Die kost samen met een nautische messing kaartpasser € 37,-. Als je de koersplotter, kaartpasser en oefenkaarten tegelijkertijd bestelt, betaal je in totaal € 39,-.
 • Nieuwe cursisten kunnen de producten samen met de online cursus Vaarbewijs 2 bestellen via het inschrijfformulier. Mocht je tijdens de cursus extra oefenkaarten of een koersplotter willen bestellen, dan kan dat via het bestelformulier.

  Ook als je geen cursist bij ons bent, kun je de genoemde producten bestellen via het bestelformulier.

Demo online cursus

Om een indruk te krijgen van onze online cursus, kun je hieronder een demo bekijken. Deze demo bevat één lesdeel met 6 onderwerpen en 12 vragen.

Demo online cursus Vaarbewijs 2

Demo proefexamen

Deze demo bevat 1 proefexamen met 27 vragen. Je krijgt meteen de uitslag. De online cursus bevat 14 proefexamens. In de proefexamens zijn ook de allernieuwste examenvragen verwerkt.

Demo proefexamen Vaarbewijs 2
"Ik wil jullie bedanken voor de super online cursus Vaarbewijs 2. De lesstof was in duidelijke taal geschreven met geweldige illustraties en de uitleg van de opdrachten waren enorm goed. Het leren was leuk en effectief doordat de vragen over de stof er direct na kwamen. Ik was na 3,5 weken studie al op examen gegaan (ik had zelfs mijn examen een week vervroegd) en was geslaagd met 45 punten. Dus geweldige online studie/site en hartelijk dank."

Michelle

"Vandaag heb ik examen gedaan in Vaarbewijs 2 en ik ben gelukkig geslaagd met 46 punten. De vragen in dit examen kwamen wederom overeen met de stof en vragen uit de studie. Complimenten daarvoor! Ik heb nu KVB1, Marifonie en KVB2 via Vaarbewijs.nl gevolgd. De studie heb ik als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik ben telkens met een goed gevoel naar de examens afgereisd en dat bleek terecht. De twee fouten die ik in het laatste examen heb gemaakt zijn aan mijzelf te wijten. Ik vermoed dat ik simpelweg een rekenfoutje heb gemaakt want de 2 open navigatievragen waren echt niet moeilijk. "

Eric L.

"Vanochtend heb ik in Dordrecht examen gedaan voor KVB1 en KVB2. Gelukkig ben ik op beide onderdelen geslaagd. Voor VB1 met 80 punten en bij VB2 met 43 punten van de maximale 50 punten. Wat betreft Vaarbewijs 1 moet ik zeggen dat jouw cursus perfect is. Geen enkele vraag die ik kreeg stond niet in jouw cursus, dus dat was eigenlijk appeltje eitje. KVB2 was duidelijk veel pittiger. Vooral omdat je nu zelf moet gaan tekenen/berekenen. Helaas krijg je niet te horen welke vra(a)g(en) je fout hebt. Nadat ik de eerste 4 hoofdstukken uit een boek had bestudeerd, kwam ik jouw website op het spoor. De vele positieve reacties en jouw 'slaaggarantie' trokken mij over de streep. Achteraf een goede keuze want door alleen de door jou aangeboden theorie met prima uitleg te bestuderen slaag je gemakkelijk voor het vaarbewijs!"

Arthur van I.

"Gisteren ben ik voor Vaarbewijs 2 geslaagd en 2 ruim voldoende (44 punten). Zonder de online cursus was zeker deel 2 me niet gelukt. Pas na bestudering van de stapsgewijze uitleg over navigatie, was dit duidelijk en kreeg ik er zelfs plezier in."

Esther

"Ik heb nu ook m'n Vaarbewijs 2 behaald. Het examen was best pittig maar dankzij jullie uitstekende voorbereiding viel het allemaal alweer best mee. Ik behaalde 46 punten en ik durf te betwijfelen of ik die score ook zou hebben behaald door gewone zelfstudie. Jullie online methode is echt top ! Rest dus nog het marifonie certificaat. "

Frederic P.