Vaarbewijs.nl

Examen Basiscertificaat Marifonie

Tijdens het examen heb je maximaal één uur de tijd om 30 meerkeuzevragen te beantwoorden. Om te slagen moet ten minste 70% van de antwoorden goed zijn.

Locaties
Het examen wordt door het CBR via een beeldscherm (touchscreen) afgenomen. Je kunt kiezen uit maar liefst 20 examenlocaties, verspreid over het hele land. Het examen kan op elke werkdag en soms ook op zaterdag afgelegd worden.

Tarief
Het examen kost € 82,40. Dat bedrag staat los van het cursusgeld.

Bedieningscertificaat
Als je geslaagd bent voor het examen Basiscertificaat Marifonie, moet je jouw bedieningscertificaat aanvragen bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur streeft ernaar om de aanvraag van dat bedieningscertificaat binnen 6 weken af te handelen. De vergoeding voor de afgifte van het bedieningscertificaat is € 90,-

Op een schip met marifoon aan boord moet ten minste één persoon in het bezit zijn van het bedieningscertificaat (Basiscertificaat Marifonie). Je mag met dit certificaat de marifoon op een plezierjacht niet alleen op de binnenwateren, maar ook langs de kust en op alle zeeën gebruiken. Daarom worden in het examen Basiscertificaat Marifonie veel vragen over het gebruik van de marifoon op zee gesteld. Met het bedieningscertificaat mag je ook de marifoon van een buitenlands jacht bedienen. De meeste landen erkennen het in Nederland afgegeven bedieningscertificaat.

Voorbereiding
In de online cursus van Vaarbewijs.nl word je volledig voorbereid op het examen bij het CBR en kom je letterlijk alle vragen tegen die je tijdens het examen krijgt.