Vaarbewijs.nl

Vaarbewijs II

Met Vaarbewijs II mag u met een vaarbewijsplichtig schip op alle binnenwateren, inclusief het IJsselmeer, het Markermeer, het IJmeer, de Waddenzee, de Westerschelde, de Oosterschelde, de Eems en de Dollard.

Om Vaarbewijs II te verkrijgen moet u ook geslaagd zijn voor Vaarbewijs I. Het is mogelijk om Vaarbewijs I en Vaarbewijs II tegelijkertijd te doen, maar wordt sterk afgeraden, omdat dit te veel is. U kunt beter eerst Vaarbewijs I doen en later Vaarbewijs II.

Examen Vaarbewijs II

U krijgt anderhalf uur de tijd om 23 multiple choice vragen en twee open navigatie vragen te beantwoorden.

Het examen Vaarbewijs II (KVB2) kost € 50,- en staat los van het cursusgeld. U kunt zich minimaal een week van tevoren voor een examen inschrijven in Alkmaar, Den Bosch, Dordrecht, Zoetermeer of Zwolle via www.vamex.nl.

Aanschaf plotter en kaartpasser

Voor het op de kaart uitzetten van koersen en peilingen heeft u een plotter nodig. Een goede plotter is bijvoorbeeld een Portland Course Plotter.

Om afstanden af te passen heeft u een kaartpasser nodig. U kunt kiezen tussen een gebogen single handed of een rechte kaartpasser. De single handed heeft als voordeel dat u deze met één hand kunt bedienen en er nautisch uitziet, maar een rechte passer werkt ook goed. De standaardmaat van een passer is 7 inch (17,78 cm).

U kunt een plotter en kaartpasser in een watersportzaak kopen of online bestellen.

Online cursus Vaarbewijs II

De online cursus Vaarbewijs II van Vaarbewijs.nl is een ideale manier om navigatie te leren. U krijgt duidelijke uitleg met plaatjes, afgewisseld door examenvragen als test of u het vorige goed begrepen heeft. U leert stap voor stap te navigeren en hoe de plotter te gebruiken.

Informatie over online cursus Vaarbewijs II Proefexamen online cursus Vaarbewijs II

Reacties van cursisten

"Ik heb kort geleden mijn VB1 gehaald. Ik heb echt heel erg veel aan de cursus gehad! Super duidelijk en erg overzichtelijk."

Harm T.

"Mede dankzij deze cursus heb ik vandaag met succes, 57 punten, het Vaarbewijs 1 gehaald. Op naar Vaarbewijs 2!"

Michiel

"Nogmaals bedankt voor de duidelijke cursus en het mooie papiertje waar het toe heeft geleid!"

Maarten

"Geweldige cursus. Zeer duidelijk met de plaatjes en tekst. Met 60 punten geslaagd."

Jöran van I.

"Vandaag geslaagd voor vaarbewijs 1 met 58 punten. De online cursus is top! Kreeg er steeds meer plezier in. Een aanrader voor iedereen."

Hein van der B.