Vaarbewijs.nl

Vaarbewijs halen? Volg de online cursus van Vaarbewijs.nl

Wil je het vaarbewijs halen of heb je een vaarbewijs nodig voor je werk? Je ontvangt het vaarbewijs nadat je geslaagd bent voor het vaarbewijsexamen. De beste manier om je goed voor te bereiden op het examen is het volgen van de online cursus van Vaarbewijs.nl.

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Je bent verplicht om een vaarbewijs te halen als je waterscooter, jetski of motorboot bij vol gas sneller kan dan 20 km per uur. Ook heb je een vaarbewijs nodig als je boot een lengte van 15 tot 25 meter heeft.

Uiteraard kun je onze gebruiksvriendelijke cursussen ook volgen als voor je vaartuig geen vaarbewijs verplicht is of als je een boot wilt huren (voor de meeste huurboten is namelijk geen vaarbewijs noodzakelijk). In onze online cursussen kom je allerlei interessante onderwerpen tegen, zoals vaarregels, motortechniek, veiligheidsmaatregelen, meteorologie en leer je hoe je het beste met een schip kunt manoeuvreren. Kennis van al dit soort zaken komt zeker van pas bij het varen, ook als je niet per se een vaarbewijs hoeft te halen.

Welke cursus(sen) kan ik volgen om mijn vaarbewijs te halen?

In onze cursussen vind je 23 jaar ervaring op het gebied van vaarbewijzen en marifonie terug:

Je kunt de cursussen 6 maanden lang gebruiken. Desgewenst kun je de duur van je cursus(sen) met 4 maanden verlengen voor € 20.

Demo online cursus Vaarbewijs 1 Demo online cursus Vaarbewijs 2 Demo online cursus Marifonie

Heb ik Vaarbewijs 1 of 2 nodig?

Met Vaarbewijs 1 kun je varen op kanalen, rivieren en meren. Als je ook op grote wateren zoals het IJsselmeer en de Waddenzee wilt varen, moet je eerst Vaarbewijs 1 halen en daarna Vaarbewijs 2. Als je Vaarbewijs 2 gehaald hebt, mag je ook op buitenlandse binnenwateren en kustwateren varen.

Wat zijn de voordelen van een online cursus van Vaarbewijs.nl?

 • 100% up-to-date
  Alle nieuwe onderwerpen en vragen vind je in onze cursussen, zodat je zorgeloos kunt gaan deelnemen aan het examen voor het halen van het vaarbewijs.

 • Begrijpelijke tekst met duidelijke afbeeldingen en korte video’s
  Onze online cursussen zijn ideaal voor het halen van je vaarbewijs. De cursussen bestaan uit begrijpelijke tekst, duidelijke afbeeldingen en korte video’s die je stap voor stap helpen bij het halen van jouw vaarbewijs.

 • Theorie afgewisseld met examenvragen
  Na afloop van iedere les kun je meteen je kennis testen. Ook kun je proefexamens maken en direct zien of je geslaagd zou zijn. Dankzij onze uitgebreide examentraining bereid je je goed voor op het vaarbewijsexamen. Het halen van het vaarbewijs staat voorop.

 • Geschikt voor smartphones, tablets en computers
  Volg onze cursussen op ieder gewenst apparaat, bijvoorbeeld overdag op de smartphone als je in de trein zit en ’s avonds met je tablet of laptop op de bank.

 • Voorleesfunctie
  Haal je vaarbewijs op een aangename manier door de theorie en vragen voor te laten lezen door middel van onze voorleesfunctie. Een computerstem leest dan alle onderwerpen en vragen voor, zoals bij een luisterboek of podcast.

 • 23 jaar ervaring
  Vaarbewijs.nl heeft 23 jaar ervaring met het aanbieden van online cursussen voor het halen van Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 en Marifonie. Zodoende weten we waar veel cursisten behoefte aan hebben als zij hun vaarbewijs willen halen. Met vragen kun je altijd bij ons terecht.

Waar kan ik mijn vaarbewijs halen?

De vaarbewijsexamens worden afgenomen door het CBR. Het CBR heeft 20 examenlocaties, te weten: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Hoogeveen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Rijswijk ZH, Schelluinen, Utrecht, Venlo-Blerick en Zwolle. Via de website van het CBR kun je je examendatum reserveren. Als je het vaarbewijs gehaald hebt, ontvang je het vaarbewijspasje binnen 10 dagen per post.

Heb ik de marifoniecursus nodig om mijn vaarbewijs te halen?

Een marifoon is een handig apparaat bij het vragen om hulp aan schepen in de buurt, bijvoorbeeld bij het vinden van een ligplaats of als er sprake is van een noodsituatie. Als je boot geen marifoon aan boord heeft, heb je geen marifoniecertificaat nodig en hoef je dus ook geen marifoniecursus te volgen. Heb je wel een marifoon aan boord, dan moet ten minste één persoon over het Basiscertificaat Marifonie beschikken. Ook voor een marifoniecursus en marifonie-examen ben je bij Vaarbewijs.nl aan het juiste adres.

Hoe kan ik de online cursus bestellen?

Via het inschrijfformulier op Vaarbewijs.nl kun je snel en eenvoudig een of meerdere cursussen bestellen. Als je meer dan 1 cursus bestelt of later 1 of 2 cursussen bijboekt, ontvang je korting.

Inschrijven online cursus